Custom block content
 
X. Kerület Kőbányai, Wolf Csoport Polgárőrség – Speciális Mentők – Polgári Védelem – Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Blog

Emeltszíntű polgárőr képzés a Wolf Csoport tagjaival

A Polgárőrség folyamatos továbbképzéseken vesz részt, a BRFK- val karöltve, ezzel is felzárkózik a hivatásos társszervekhez! Bizonyítja a létjogosultságát, az országos közbiztonsági stratégiában!

24 órás távfelügyelet minden kőbányainak!

wolfTisztelt Kőbányaiak! A rendőrséggel együttműködési megállapodással rendelkező, elismert és hatékony Kőbányai Wolf Polgárőrség ezúton értesíti a lakosságot, hogy a szervezet minden kőbányai lakos részére biztosítja az egyéni, 24 órás távfelügyelet lehetőségét. Ehhez az egyedülálló biztonsági rendszerhez bárki csatlakozhat, aki rendelkezik lakásriasztóval és vezetékes telefonnal (a rádiótelefonok bekötése folyamatban van, hamarosan ez a lehetőség is rendelkezésre áll).

A távfelügyeleti rendszer a Kőbányai Wolf Polgárőrség Maláta út 10/B. szám alatti központjába van bekötve, ahol 24 órás diszpécserszolgálat működik. A riasztás után a Kőbányai Wolf Polgárőrség egységei azonnal a helyszínre vonulnak és elhárítják a rendkívüli helyzet kiváltó okát, szükség esetén a rendőrséget is riasztják.

A távfelügyelet 1 évre 6.000 Ft-os (havi 500 Ft) támogatás esetén, nem kíván több költséget. Érdeklődni lehet a következő telefonszámokon: 06-1-431-0672 és +36-30-621-3628, valamint e-mailben: wolfcsoport@freemail.hu
Vállalkozások részére kisebb támogatás fejében (havi 2.000 Ft) szintén rendelkezésre áll a távfelügyeleti lehetőség. Vegyék figyelembe, hogy a területen amugy is járőröző polgárőrök rövid időn belül a helyszínre érnek és nagyobb az esély a tetten érésnek.

Wolf Speciális Mentők a normafánál

normafaA Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelem csapatát meglátogattuk a Normafánál. Kis idő múlva riasztották az Ügyeletüket, miszerint súlyos szánkó baleset történt a hegy aljában. Kriszti az ügyelet vezetőjének kérésére az ÖPVE kollégákkal a helyszínre siettünk a Wolf Speciális Mentők terepjárójával. Az ÖPVE szakszolgálatosai megkezdték az elsősegély nyújtást az OMSZ kiérkezéséig.
Alig fejeztük be a jelzett eseményt, az ÖPVE kolléga, rádión, megint kapott egy riasztást, miszerint megint szánkó baleset történt. A megadott helyszínre siettünk. A sérültet hordágyon a terepjáróhoz vittük, majd az OMSZ-nak megadott helyszínre szállítottuk- A mentősökkel közösen áthelyeztük a mentőkocsiba.
Öröm volt látni az ÖPVE szervezett, szakszerű intézkedéseit, helyt állását. Jó volt velük együtt dolgozni! Bármikor rájuk bíznám azt az iskolai osztályt, melyekbe az unokáim járnak! Mindenki nevében köszönöm a munkátokat! Orosz Tibor “Wolf” elnöke.

https://www.facebook.com/wolfcsoport/

Baleset a Pongrácz úton

Baleset történt a Pongrácz és Kerepei utak kereszteződésében, ahok egy BKV-busz és egy személyautó ütközött egymásnak. Az elsődleges hírek szerint az autó vezetője volt a hibás. A gépkocsiban ketten sérültek meg, míg a buszon egy 65 év körüli nő szenvedett zúzódásokat az arcán, amikor a baleset során leesett a székéről. A sérülteket ellátták, illetve kórházba szállították. A Kőbányai Wolf Polgárőrség egységei is a helyszínre siettek, ahol elvégezték a személygépkocsi áramtalanítását, irányították a forgalmat, valamint a biztosítáttk a helyszínt.

Baleset az Éles saroknál

Március 14-éni baleset történt az Éles saroknál, ahol a hármas villamos és egy személyautó ütközött egymásnak.


4432541899_a4d0faec0f_m

4433315888_8ec5925e9b_m